Kotiseutupäivät 6.8. klo 12-16 Taivassalon museolla

Tervetuloa Kotiseutupäiville Taivassalon museoon, Viiasten kartanoon! Päivän aikana museoon on vapaa pääsy.

Tapahtuman alkupuolella kuulemme mielenkiintoisia tarinoita ja puheita, kun Sankarivainajien etsintäryhmä Taipaleen jäsen Timo Pääkkö tulee kertomaan etsintätyöstä. Museon vaihtuvassa näyttelyhuoneessa on samanaikaisesti nähtävillä ryhmä Taipaleen löytämän sankarivainaja Antero Salosen tarina.

Puhujavieraina kuulemme myös Taivassalon-Kustavin Reserviupseereista Stefan Abrahamssonia, joka kertoo sodankäynnistä saaristossa historiallisesta ja nykynäkökulmasta sekä Meeri Tengströmiä, joka kertoo nykypäivän reserviarmeijan toiminnasta sivuten paikallista sotahistoriaa ja evakkoja.

Lisäksi päivän aikana voi museossa kiertelyn lisäksi nauttia virvokkeita ja tutustua työnäytöksiin.

Tarkempi päivän aikataulu tarkentuu lähempänä. Muutokset mahdollisia.

Sota- ja maanpuolustushistoriaa museon uudessa näyttelyssä 

Taivassalon museon vaihtuvaan näyttelyhuoneeseen on tänä kesänä koottu Suomen sota- ja maanpuolustushistoriaa monesta näkökulmasta avaava kokoelma. Tilassa pääsee tutustumaan mm. Suojeluskunta- ja sitä tukeneen Lotta Svärd -järjestöjen toimintaan. Lisäksi nähtävillä on asemasodan aikaan tehtyjä hienoja puhdetöitä, joista suuri osa on valmistettu Kannaksella.

Näyttelyhuoneessa sodan kauaskantoisista vaikutuksista kertoo taivassalolaisen Antero Salosen tarina. Salonen katosi talvisodassa 1939 ja löytyi 80 vuotta myöhemmin Muolaan Taaperniemestä. Hänet laskettiin Taivassalon kirkkomaalla sijaitsevaan sankarihautaan toukokuussa 2022.