Sali

Sali

Sali on sisustettu alkuperäiseen käyttöönsä. Hallitsevana tyylinä on empire. Ikkunoiden väliin on sijoitettu tyylinmukainen selkänojaton sohva ja sen yläpuolelle Kustaa III:n muotokuva (S.Lagerblad v. 1926), molemmat Nuhjalan kartanosta saatuja. Taulu on kopio G.F. Bredan vuonna 1813 maalaamasta. Salin perällä oleva myöhäisempireä edustava sohva on ollut kartanossa, kuten kolmaskin sohva, joka on kustavilaistyylinen.

Salin kalustukseen kuulunut piano on kaukasialaista juuripähkinäpuuta ja koskettimet norsunluuta. Talon isäntäväki sai sen häälahjaksi. Pianon yläpuolinen laivataulu, tekijänä taidemaalari Purvis, esittää Progress-nimistä englantilaista laivaa. Laivan kapteenina oli taivassalolainen A.A. Siivonen. Pelipöydän yläpuolella riippuu puolestaan nimismies O. A. Hornborgin muotokuva (Emil Rautala v. 1916). Sen on lahjoittanut Taivassalon Säästöpankki, jonka kamreerina Hornborg toimi 1876-1918.

Huoneessa on kolme Agnes Wittfooth-Raaden maalaamaa taulua, joista kustavilaissohvan yläpuolella oleva on maalattu Velkuan Palvasta v.1910.

Kipsiset, alkuperäisellä paikalla olevat seinäkonsolit ovat peräisin 1800-luvun alkupuolelta. Nurkkakaapissa olevat keraamiset astiat ovat Iris-tehtaan tuotantoa.