Museoalueen muut rakennukset

Kontti- eli varvasmylly
Timo Numminen © 2019
Kontti- eli varvasmylly Löytyy museon piha-alueelta. Tuulimyllyn ikää ei tarkkaan tiedetä. Vanhin seinästä löytyvä vuosiluku on 1815. Mylly on tuotu nykyiselle paikalle Kustavista vuonna 1972.

Halli Vuonna 2000 valmistunut rakennus sijaitsee lähes samalla paikalla, missä kartanon aikana oli luhtirivi kammioineen, vaunu- ja puuvaja sekä kartanoväen käymälä. Hallin esineistö koostuu suurelta osin maatalouskoneista ja -laitteista.

Ulkorakennus

Alkuperäisellä paikalla oleva ulkorakennus on rakennettu vuoden 1905 jälkeen samalla paikalla aikaisemmin olleen ja tuolloin palaneen kanalarakennuksen tilalle. Rakennukseen sijoittuvat entisöidyt muonamiehen ja vaatturin huoneet. Nykyinen kahvio ja vaihtuvien kesänäyttelyiden pitopaikka oli siis aikoinaan väentupa, työväen yhdessäolotila ja asukkaiden leivintupa. Ulkorakennuksen vajaosassa on esillä ajokaluja ja valjaita kirkkorekiin ja ajelurattaisiin, joita käytettiin 1920- ja 1930-luvun kulkuvälineinä. Toisessa vajahuoneessa on esillä entisajan maanviljelyesineitä. Tilaa hallitsee sen keskelle sijoitettu hevoskierto eli vanrinki.

Väentuvassa sijaitseva museokahvio on avoinna kesällä museon aukioloaikoina. Kahvilassa myydään myös paikallisia käsitöitä ja kirjoja.

Paja

Museolle lahjoitetun pajaesineistön vuoksi alueelle rakennettiin vuonna 2007 paja. Paja on käytössä kotiseutupäivän työnäytöspaikkana.