Luokkahuone

Luokkahuone

Jauhokamarin viereinen huone on kalustettu 1900-luvun alkupuolen luokkahuoneeksi, jonka kalustoa ja esineitä on tuotu eri puolilla pitäjää sijainneista kouluista. Opettajanpulpetti on Hakkenpään koulusta, oppilaiden pulpetit, harmoni, kuvataululaatikko ja mustataulu kirkonkylän jo puretusta koulurakennuksesta. Seinäkello on Vehaksen koulusta ja karttateline Onnikmaan koulusta.

Ihmiskunnan historiasta kertova, lehtileikkeitä ja piirroksia sisältävä seinäpaperi on saatu Mussalon koulusta. Sen on tehnyt koulun opettaja Helena Lahdenperä. Lasiovisessa kaapissa on kemian, fysiikan ja mittausopin havaintovälineitä Hilloisten ja Inkerannan koulusta.

Oven yläpuolella oleva ”Taivassalon koulu” -kyltti on ollut kirkonkylän koulun juhlaportin koristeena silloin, kun ns. ”seisova koulu” v. 1884 perustettiin. Perustamisvuoden kertoo myös samalta ajalta oleva tuuliviiri.

Huoneessa ollut vihreälasitteinen puujaloilla seisova uuni on viety Apteekkimuseoon Turkuun. Rakennus ei ollut vielä silloin Taivassalo-Seuran omistuksessa.

Kouluhuoneeseen liittyvät myös portaitten aitauksen vieressä olevat puusorvi, puukäsitöiden mallilaatikko, työkalut ja valmiit käsityöt.