Kotiseutuarkisto

Taivassalon kirkonkyläTaivassaloon on perustettu kotiseutuarkisto vuonna 1991. Alkuun se oli vain kaappi kirjaston nurkassa, mutta nykyään arkistolla on omat tilat vanhan Säästöpankin talon alakerrassa.

Taivassalon kotiseutuarkiston kokoelmat käsittävät kaikkea paikallisten jäämistöistä kerätyistä dokumenteista aina aikakauslehtien vuosikertoihin. Arkistossa on muun muassa 20 000 valokuvaa, iso määrä lehtileikkeitä ja karttoja, rippikirjoja ja henkikirjoja 1800-luvulta eteenpäin sekä satoja muita kirjoja ja rakennusinventointien tuloksia. Lisäksi kotiseutuarkistossa säilytetään paikallisten yhdistysten asiakirjoja.

Vierailut arkistossa

Arkistoon voi poiketa tutustumaan sen aukioloaikana ja aina, kun ovi on auki. Vierailu onnistuu myös erikseen sovittuna aikana. Opastamme mielellämme kaikenlaisten tietojen etsijöitä. Arkistossa on myytävänä myös kotiseutuun liittyviä kirjoja ja kotiseutukoruja.

Yhteystiedot: Timo Numminen, arkistonhoitaja, puh. 044 914 7573 (tavoitettavissa varmimmin keskiviikkoisin), info (at) taivassalo-seura.fi
Käyntiosoite: Muutamme uusiin tiloihin syyskuun aikana.
Avoinna: Muutosta johtuen vain sopimuksen mukaan.