TAIVASSALOKORUJA MYYNNISSÄ

pronssi 35,00 €
hopea 40,00 €

Myyntipaikat 2023

Kotiseutuarkisto, Keskustie 11 (avoinna ke klo 11-13)
Taivassalon Viiasten museo, Hakkenpääntie 290 (avoinna ti-su klo 12-16)
Taivassalon kirjasto, Ihattulantie 8 (palveluaikana)
Lähetyskirppis, Keskustie 11, avoinna 17.1.2023 alkaen: ti klo 10-14, pe klo 10-15, la klo 10-13. 1.6.-31.8. kirppis avoinna: – ti ja ke klo 10-14

TAIVASSALO VIIRI

Paljon kysyttyjä Taivassalo viirejä on taas saatavana.

Viirejä on kahta kokoa, pituus 4 tai 5 metriä, leveys kummassakin 50 cm.

Myyntipisteet

Viiasten museo, Hakkenpääntie 290 (1.6.-31.8. ti-su klo 12.00-16.00)
Taivassalo-Seuran arkisto, Keskustie 11 (keskiviikkoisin klo 10.00-13.00)
Armida Second hand & Vintage, Kustavintie 19, Taivassalo

Kotimaassa valmistetun viirin hinta 75 €.

Taivassalo viiri

NÄYTTELYT JA TAPAHTUMAT 2023

Taivassalon museo eli Viiasten kartano avaa ovensa jälleen kesällä ja on auki kesäkuun alusta elokuun loppuun tiistaista sunnuntaihin kello 12–16. Kartanon vaihtuvassa näyttelytilassa nähdään muun muassa lotta- ja sankarivainajanäyttelyt sekä vaatturin huoneessa kertomuksia kotiseutuaktiivin työstä museon hyväksi.

Heinäkuun 4. päivänä kartanomuseon puistossa vietetään yhteislaulutilaisuutta Hannu Mäen vetämänä. Bittan laulut -tapahtumassa lauletaan edesmenneen kunnallisneuvoksen Birgitta Tommilan suosikkikappaleita.

Elokuun ensimmäisenä sunnuntaina ovat vuorossa perinteiset kotiseutupäivät, jossa puhujavieraat kertovat muun muassa sankarivainajien etsintätyöstä. Varsinais-Suomen museopäivää vietetään elokuun viimeisenä sunnuntaina ja tapahtumassa on muun muassa työnäytöksiä.

Taidenäyttelyt vaihtuvat museon kahviossa kuukausittain. Kesän aikana on esillä Päivi Hannulan, Hanna Nurnheimin ja Mika Aulion töitä.

Museon kahvila palvelee museon aukioloaikana.

Tervetuloa

VUOSIKOKOUS

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 24.4. Silvermarketin tiloissa.

Taivassalo-Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jorkka Lehtonen. Muut hallituksen jäsenet ovat Inga Grönlund, Vilja Lahdenperä, Marja Laine, Toive Lehtinen, Anne Penttinen, Marita Perttala ja Emilia Rainiola.

Uudeksi jäseneksi valittiin Hannu Visuri, joka on toiminut hallituksen sihteerinä jo jonkin aikaa. Varajäseniksi valittiin Eira Rouvali ja Anssi Suinila.

Kokous kutsui Eira Rouvalin yhdistyksen kunniajäseneksi ansiokkaasta työstä kotiseututyön hyväksi.

MUSEOKAUSI 2023

Viiasten kartanomuseo valmistautuu museokauteen.

Viime vuoden ”Lelut” -näyttely purettiin.

Museon siivoustalkoot pidettiin 20.4. Piha-alue haravoitiin ja museorakennuksista talven pölyjä pyyhittiin sekä tuuletettiin huonetiloja.

Vuoden ensimmäinen ryhmä on jo käynyt tutustumassa museon perusnäyttelyyn.

Sähkön siirrosta vastaava verkkoyhtiö teki museon alueella kaapelointitöitä, jotka saatiin päätökseen 25.4.2023. Nyt odotetaan, että maisemointityöt ja piha saadaan kuntoon ennen museokauden alkua.