Näyttelyt ja tapahtumat 2021

LEIKKIKALUT VUOSIEN VARRELTA” näyttelyssä yli 100 nostalgista lelua

Lelunäyttelyn puuhevosia Kuva: Timo Numminen

Muut tapahtumat

15.7. klo 18.30 – 20.00 korsulauluilta Ketarsalmen korsulla. Vapaa pääsy.
22.7. klo 18.00 – 19.30 Seurakuntakeskus mezzo-soprano Marika Kivinen esittää laulaja Marian Andersonin esityksiä, sekä kertoo laulajan ja pianisti Kosti Vehasen yhteistyöstä. Ohjelma 10 € (sisältää kahvituksen).
1.8. Kotiseutupäivä Museolla. Vapaa pääsy.
15.8. EL Varsinais-Suomen piirin hengellinen päivä. Järj. Eläkeliiton Taivassalon yhdistys
29.8. Varsinais-Suomen museopäivä Museolla. Vapaa pääsy.

Mahdolliset kokoontumisrajoitukset voivat aiheuttaa muutoksia tapahtumien järjestämiseen.

Puheenjohtajalla on puheenvuoro

Hyvää kevättä kaikille kotiseudun perinteitä vaaliville!

Itse olen aboriginaali taivassalolainen, vaikkakin kierrellyt elämäni aikana lounaisrannikkoa pitkin poikin Turun ja Rauman välillä. Aina kuitenkin, meren parttal. Puheessani olenkin näin saanut säilyttää lounaismurteen. Kieltäni en ole muuttanut, vaikka 90-luvun alussa käytyäni Jyväskylässä auskultoimassa silloinen ohjaajani sanoi, että ”jos olisit tullut opiskelemaan viisi vuotta aikaisemmin, olisimme laittaneet sinut kielikuriin”. Koin murteeni kuitenkin olevan rikkauteni silloin ja nyt, jos koskaan. Murre on osa perintöämme, jonka olemme vanhemmiltamme saaneet ja yhtä arvokas kuin muukin perintökalleus. Vaikka tänä päivänä tuntuukin, että perintövaasi säilyy paremmin kuin kielemme.

Taivassalo-Seuran yhtenä tarkoituksena on kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen. Yhtenä tärkeänä osana sitä on meidän kielemme. Suurin osa informaatiosta saadaan yleiskielellä ja nykyisin myös kokonaan vieraalla kielellä eli englannilla. Millaiseksi kielemme muuttuu 50 vuoden kulutta?? Vaalikaa kieltämme. ”Opettakka kakaran puhelema meijä kiält”.
Toivotan kaikille vapauttavaa kesää koronakurimuksesta, nähdään museolla!

Inga Grönlund, puheenjohtaja
kalastajan tytär