Ruokasali

Ruokasali

Huoneen kalustus on suurimmaksi osaksi talonpoikaistyylistä. Siihen kuuluu kahdesta puolipyöreästä pöydästä muodostettu pöytä, pinnatuolit, 1800-luvun alkupuolelta peräisin oleva sohvasänky ja kaksi avohyllyä. Kummankin avohyllyn alapuolelle on kuulunut kaappi.

Ikkunan vasemmalla puolella olevan hyllystön astiasto on Arabian tehtaan tuotantoa. Oikealla puolella on sekä Arabian että ulkomaisten fajanssitehtaiden tuotteita. Seinällä on Rörstrandin tehtaan lautanen, jonka kultaseppä on hienosti paikannut. Sippolan kartanon puusepän tekemä astiakaappi on päällystetty omenapuuviilulla. Kaapissa olevan ruuvipuristimen puristuksessa ruokaliinat ovat pysyneet sileinä.

Kaappikello on 1800-luvun alkupuolelta. Taalainmaalta peräisin oleva koneisto ei ole alkuperäinen. 1700-luvun ritiläovisessa kaapissa on säilytetty hopea- ja tinaesineitä. Sinimarmoroitu kaakeliuuni on tehty 1830- tai 1840-luvulla. Ruokasalista piikainkamariin johtavan oven oikealla puolella olevasta pienestä reiästä isäntäväki saattoi esittää käskynsä palvelusväelle.