Makuuhuone

Makuuhuone

Huoneen perällä oleva makuualkovi on ollut aikaisemmin syvempi. Sen takaosasta on erotettu kaksi vaatekomeroa ja niiden väliin on sijoitettu lääkekaappi. Alkovissa nukkuivat talon emäntä ja isäntä. Perheen lapsilla ja vierailla oli makuutilat yläkerrassa.

Kalustus on lähes kokonaan alkuperäinen. Vanhin huonekalu on rokokoo-tyylinen kirjoituspöytä, jonka laatikollinen koroke, hursti, on poistettu. Pöydän öljylampussa käytettiin nauriinsiemenistä puristettua öljyä.

Pöydän takana seinällä on kuva hovioikeudenkomissaari Hans Wittfoothista (k. 1732), joka aikoinaan oli Turun rikkain suola- ja rihkamakauppias. Hänellä oli omaisuutta neljä kertaa niin paljon kuin Turun muilla saman alan kauppiailla yhteensä. Hans Wittfoothin veljen, Gustafin sukuhaara elää Taivassalon Viiaisissa ja on ainoa elossa oleva tämän suvun sukuhaara.

Empiretyylisen sohvan yläpuolella on alikapteeni Gustaf Wittfoothin (1796-1874) ja hänen puolisonsa Maria Malmin (1831-1909) kuvat. Seinillä on kolme Agnes Wittfooth-Raaden maalausta.