Vehmassalmelt Kaitasil

Taivassalo-Seura ry käynnisti hankkeen, jonka tavoitteena on siirtää kotiseutuarkistossa olevaa kuvamateriaalia digitaaliseen muotoon. Hankerahoitus mahdollisti mm. digitointiin tarvittavien laitteiden hankinnan ja suunnitelman mukaisen henkilöstön palkkaamisen. Tavoitteena on paikallistuntemuksen lisääminen ja historiallisen tiedon saatavuuden parantaminen niin kuntalaisille kuin muillekin Taivassalon maineikkaasta historiasta kiinnostuneille. Digitoidussa muodossa tietoa voidaan hyödyntää monipuolisesti mm. kouluissa, yliopistoissa, sukututkimuksessa ja matkailussa.

Taivassalo-Seura liittyi elokuussa 2018 valtakunnalliseen topoteekki-verkkoarkistoon, johon on siirretty osa hankkeen aikana digitoitua materiaalia.

Vanhat valokuvat digitoitavaksi

Sinullakin voi olla vanhoja valokuvia, joita olisit valmis antamaan digitoitavaksi. Kuvamateriaali jää digitoinnin jälkeen edelleen sinulle, ja tässä yhteydessä käydään läpi myös tekijänoikeuksiin liittyvät asiat. Yksityishenkilöiltä toivotaan erityisesti saaristomaiseman muutosta ja saaristolaisten työhön ja toimeentuloon liittyvää kuvamateriaalia.

Vuoden 2019 aikana toteutettiin yhtenäiskoulun yläluokan kanssa projekti, jonka aiheena oli Kotiseudun muuttuva maisema. Tuloksista rakennettiin näyttely Viiasten kartanomuseoon täydennettynä Frans Arolan lasinegatiiville kuvaamille kuvilla.

Lisäksi hankkeen aikana on järjestetty vanhojen valokuvien katselutilaisuuksia eri yhdistyksien kanssa. Tilaisuuksissa pyrittiin ajoittamaan esitettyjen kuvien kuvausajankohta ja -paikka sekä tunnistamaan kuvassa olevat tuntemattomat henkilöt.

Taivassalo-Seura ry on vuonna 1960 perustettu kotiseutuyhdistys, jonka toiminnan tavoitteena on paikallisen historian ja kulttuuriperinnön vaaliminen. Seura pyrkii myös kehittämään Taivassalon kulttuuritarjontaa ja parantamaan alueen ympäristön laatua sekä ihmisten viihtyvyyttä.

Taivassalo-Seura ylläpitää vuonna 1970 perustettua Viiasten kartanomuseota, Ketarsalmella sijaitsevaa korsumuseota, 1800-luvun alkupuolelta olevaa Marjuksen rannan suolamakasiinia ja kunnan kotiseutuarkistoa.

Seura järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia mm. kotiseutu- ja museopäiviä, laulutapahtumia sekä taide- ja teemanäyttelyitä.

Jos olet kiinnostunut seuran toiminnasta, ota yhteyttä tai liity Taivassalo-Seura ry:n jäseneksi.

Ota yhteyttä:  info@taivassalo-seura.fi