Varsinais-Suomen museopäivä 30.8.

Varsinais-Suomen museopäivänä, elokuun viimeisenä sunnuntaina, tarjoaa Taivassalo-Seura ilmaisen sisäänpääsyn Viiaisten kartanomuseoon, Hakkenpääntie 290, Taivassalo. Museo ja kahvio on avoinna 12 – 16. Samalla Viiasten vuoden 2020 museokausi päättyy.

Taivassalo-Seura järjesti kesäjuhlat elokuun 2. päivänä juhlistaen seuran 60-vuotista ja Viiasten museon 50-vuotista taivalta lähes 300 juhlavieraan kanssa. Kiitokset vielä kaikille mukana olleille ja muistaneille.

Kesäjuhlilla Juha Hurme piti puheen “Tarina Leppäkertusta” hurmioituneen yleisön seuratessa. Kuva: Timo Numminen © 2020

Kesäjuhlien panostuksesta johtuen työnäytöksiä ei nyt museopäivänä järjestetä.

Kuvakilpailu on sulkeutunut

Taivassalo-Seuran järjestämä kuvakilpailu “MEIDÄN TAIVASSALO” on sulkeutunut.

Määräaikaan mennessä kilpailuun lähetettiin yhteensä 88 kuvaa sarjoihin seuraavasti:

• Luontokohde 51 kpl
  • Rakennettu alue 16 kpl
  • Rakennukset 21 kpl

Valokuvaajia oli 46 henkilöä.

Suuret kiitokset osallistumisesta, nyt raati aloittaa oman työnsä.

Timo Numminen

Taivassalo viiri

Paljon kysyttyjä Taivassalo viirejä on taas saatavana.

Viirejä on kahta kokoa, pituus 4 tai 5 metriä, leveys kummassakin 50 cm.

Myyntipisteet

• Viiasten museo, Hakkenpääntie 290 (23.6.2020 alkaen ti-su klo 12.00-16.00)
  • Taivassalo-Seuran arkisto, Keskustie 11 (keskiviikkoisin klo 10.00-13.00).

Kotimaassa valmistetun viirin hinta 75 €.

Taivassalo viiri

Sivusto uudistuu

Viiasten kartanomuseon yläkerran huoneiden tekstimuotoiset kuvaukset on nyt julkaistu. Pääset tutustumaan huoneisiin Museo -välilehdeltä.

Koronavirustiedote

Taivassalo-Seura haluaa suojella jäsenistön, henkilökunnan kuin muidenkin arkistolla asioivien terveyttä. Huomioithan annetut yleiset ohjeet.

Arkisto on rajoitetusti avoinna keskiviikkoisin 10.00 – 13.00.

Sähköposti on aina käytössäsi, info@taivassalo-seura.fi

Terveisin arkistonhoitaja

Sivusto uudistuu

Viiasten kartanomuseon alakerran huoneiden tekstimuotoiset kuvaukset on nyt julkaistu. Pääset tutustumaan huoneisiin Museo -välilehdeltä.

Sivusto uudistuu

Taivassalo-Seuran sivusto uudistuu ja samalla vaihtui verkko-osoite. Nyt kannattaa tallentaa www.taivassalo-seura.fi suosikkeihin ja poistaa www.taivassalonmuseo.net osoite.

Aiemmin verkkosivusto sijaitsi EU:n ulkopuolella olevalla palvelimella, nyt se on siirretty Suomeen ja EU:n tietoturva-asetuksen säädökset voidaan ottaa helpommin huomioon.

Ensimmäisessä vaiheessa näkyvimmät muutokset ovat sivuston ulkoasussa, lisää on tullut myös avainsanat; joista pääsee nopeasti kyseiseen artikkeliin, kategoriat, juttuarkistot jne.

Uutta on myös uudet sähköpostiosoiteet, jotka voi lukea toimihenkilöt sivulta.

Lisää toiminnalisuutta on tulossa lähiaikoina.